ROLLENVERPAKKERS VOOR RECHTE, OVALE EN RECHTHOEKIGE BISCUITS

Voor de vele bewegingen, die door een cellofaneermachine uitgevoerd moeten worden, voor bijv. produkttoevoer, filmtransport, vouwen en sealen, zijn verhoudingsgewijs veel curven, overbrengingen en de daarbij behorende instelpunten nodig. Algemeen liggen deze instelpunten binnenin de machine. Lastig dus bij formaatomstellen. Vervuiling van het mechanisme door film- of produktafval.

Wij hebben daarom lang gezocht naar en gewerkt aan een machine, waarin deze bezwaren niet voor zouden komen.

Het resultaat is de CM-serie.

Kenmerkend voor alle CM-machines is dan ook de verbluffend eenvoudige konstruktie. Alle instelpunten gemakkelijk bereikbaar aan de buitenzijde van de machine. Geen vervuiling.

Daarnaast alle eigenschappen en mogelijkheden die van klasse machines verwacht worden.

Filmtransport met behulp van traploos in breedte verstelbare tangen. Geheel elektro-mechanische konstruktie; alle aandrijvingen tegen overbelasting beveiligd.

De CM-6 kan worden uitgevoerd met de toevoersystemen DR-1 en Talmac II voor het automatisch invoeren van enkele biscuits resp. sandwich-koekjes of soortgelijke produkten, die niet op lengte kunnen worden afgesplitst.

{gallery}tevopharm/cm6/algemeen/deel1{/gallery}

KONSTRUKTIE

De machine is vervaardigd uit zware staalplaat en hard-aluminium, zodat ze zelfs in uiterst ongunstige omstandigheden trillingvrij blijft. Alle met de produkten in aanraking komende delen zijn vervaardigd uit roestvrij materiaal. Aan de ene buitenzijde van de machine, direkt toegankelijk door openen van de deur bevinden zich de instellingen van onder- en bovenvouwers. Aan de andere buitenzijde; instellingen van de tangen en vouwers. Uitvoering met slechts 6 curve-schijven, waarvan 4 uitgevoerd met 2 functies.

BEVEILIGING

De hoofd-bewegingen (horizontale en vertikale opduw-beweging), die via gesloten curven gestuurd worden, zijn ieder voorzien van een mechaninsch/elektrische overbelastingsbeveiliging. Uitvoering met rem-motor. De machine kan slag voor slag maken en stopt met geopende langs- en dwarssealers.

FOLIE-GELEIDING

De film-afwikkeling vindt plaats d.m.v. 1,2 of meer tangen afhankelijk van de breedte of dikte van de film. Deze tangen zijn in hun geheel gemakkelijk uitneembaar. De positie van de tangen is ook over de breedte van de film instelbaar. Het positieve filmtransport garandeert ongestoorde machinewerking en een strakke verpakking.

FOLIE-OPHANGING

De rolhouder is voorzien van standaard centreerconussen, instelbaar voor de rolbreedte, alsmede een stelknop, hetgeen een exacte centrering van de folie t.o.v. de machine hartlijn, ook tijdens het bedrijf, mogelijk maakt. De machine kan worden uitgevoerd met een dubbele filmtoren voor het verpakken met een buitenwikkel tezamen met één of twee binnenwikkels. Daar de rol-draagas in z'n geheel kan worden uitgewisseld is het ophangen van een nieuwe filmrol een kwestie van seconden.

PRODUKT-TOEVOER

De machine kan naar keuze worden uitgevoerd met een flightbar toevoertafel met een lengte van 1350 of 2600 mm. De machine is ingericht voor een koppeling met onze automatische produkttoevoersystemen DR-1, voor rollen enkele biscuits en Telmac II voor sandwichkoekjes. Voor verpakken van ronde biscuits kan de machine uitgevoerd worden met een flightbar afvoerketting voor transport tussen langs- en top-sealen. Hiermede wordt een exacte positioneringvan de rol tussen de kop-sealen verzekerd. De eindsealers zijn samengesteld uit verende segmenten, waarmede lengte-verschillen van de rollen worden opgevangen.

VERPAKKINGSMATERIAAL

Cellofaan, laminaten, heatseal papier, aluminium folie, polypropyleen. Waspapier is ongeschikt voor de buitenwikkel. Voor de binnenwikkel kunnen alle gebruikelijke materialen worden toegepast.

ELEKTRISCHE GEGEVENS

Aandrijfmotor 750 Watt, verwarming tot 3000 Watt.

EXTRA VOORZIENINGEN

Scheurstrip, zwenkwielen, bedrukkingsapparaat, fotocel, thermostaten, statische ontlader.

{gallery}tevopharm/cm6/algemeen/deel2{/gallery}