EEN BIJZONDER HANDIGE, LAAG GEPRIJSDE VOLWAARDIGE CONTINU WIKKELMACHINE

Bij de onwikkeling van de PACK-6 werd speciaal gelet op de belangen van de middelgrote en kleinere bedrijven. De machine voldoet derhalve zeer duidelijk aan de volgende eisen: snel en gemakkelijk om te stellen, speciaal geschikt voor het verpakken van sterk in vorm en afmeting verschillende produkten tegen een zo laag mogelijke prijs. De PACK-6 heeft echter meer ter bieden. Aandrijving en lagering werden op dezelfde solide wijze uitgevoerd als bij de grote verpakkingsmachines. Het filmtransport wordt verzorgd door drie stel zware horizontale rollen, waarvan, afhankelijk van de fimsoort, de tweede of de eerste en de tweede rollenstellen verwarmd zijn.

De roterende eind-sealers zijn in hoogte verstelbaar, waardoor bij hoge zowel als bij lage pakketten de eind-seal precies in het midden van de pakkethoogte ligt. Het fotocel-mechanisme werkt volgens het under-feed systeem. Alle instelpunten, voorzien van schaalverdelingen, bevinden zich aan de buitenkant. Formaat-omstellen is daardoor zonder verwisselen van onderdelen in enkele minuten uitvoerbaar. Kortom, de PACK-6 is een bijzonder handige, volwaardige continue wikkelmachine.

{gallery}tevopharm/pack6/deel1{/gallery}

CONSTRUCTIE

Het machineframe is gemaakt van zwaar plaatstaal, gezet volgens nauwkeurige toleranties, geschikt om zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden trillingvrij te werken. Alle onderdelen die met het produkt in aanraking komen zijn vervaardigd van roestvrij materiaal.

MOBIEL

De machine kan voorzien worden van zwenkwielen, waardoor zij op een redelijk vlakke vloer door één persoon moeiteloos verplaatst.

ROL-OPHANGING

De as voor rol-ophanging is voorzien van gepantenteerde snelsluitingen, waardoor bij opzetten van een nieuwe rol een minimum aan tijd verloren gaat.

FORMAAT WISSELEN

Alle instelpunten zijn van schaalverdelingen voorzien. Afgezien van de vouwkast, die met één bout bevestigd is, hoeft er bij formaat-wisseling geen enkel onderdeel verwisseld te worden. Overschakelen op een ander produkt vergt dan ook niet meer dan 5-8 minuten.

ONDERHOUD

Evenals formaat-wisselen is het onderhoud dusdanig eenvoudig dat zeker geen speciale technische mensen nodig zijn, om de machine storingvrij in bedrijf te houden.

FOTOCEL

Het fotocel-mechanisme corrigeert zodanig dat steeds een constante fimspanning gehandhaafd blijft.

FILMLENGTE

De gewenste filmlengte is eenvoudig instelbaar d.m.v. een stelknop op de frontplaat. Drie stel zware filmgeleidingsrollen voorkomen voorkomen ontsporen van de film.

SYNCHRONISATIE

De synchronisatie zorgt voor aanpassing van de omwentelingssnelheid van de eind-sealers bij verandering van de pakketlengte. Dit is een eenvoudig instelbaar d.m.v. een handwiel met schaalverdeling op de as.

EIND-SEALERS

Het roterende eind-seal mechanisme is in hoogte verstelbaar, waardoor het mogelijk is de eind-seal steeds exact op het midden van de pakkethoogte te houden. Bovendien loopt het produkt steeds op dezelfde hoogte door de machine. Als de eind-seal niet op het midden van de pakkethoogte ligt, zal het pakket bij het sealen opgetild of neergedrukt worden, waardoor de verpakking minder correct wordt.

VERPAKKINGSMATERIAAL

Cellofaan, polypropyleen, diverse laminaten, aluminiumfolie en andere gebruikelijke warm- en koud-sealbare foliën.

CAPACITEIT

Tot 115 per minuut bij toepassing van enkelvoudige beitels

ELEKTRISCHE GEGEVENS

Motor 1 PK

Verwarming 2000 W.

GEWICHT

Ca. 875 kg.

ROLBREEDTE

van 100 tot 500 mm

{gallery}tevopharm/pack6/deel2{/gallery}